Kategoriat
esitykset

Tulossa teatteriin 2020

Vuosi 2020 lupaa jälleen huikeita elämyksiä teatterin parissa. Poimimme tähän ensi-iltoja ja kantaesityksiä eri puolilta Suomea.

Humiseva Harju – Helsingin kaupunginteatteri

Emily Brontën klassikkoromaanista on tehty lukemattomia sovituksia niin näyttämölle kuin valkokankaallekin. Helsingin kaupunginteatterin uusi tuotanto saa ensi-iltansa 30.1.2020. Ohjauksesta vastaa Lauri Maijala ja Cathyn pääroolia esittää Oona Airola.

Ariadne auf Naxos – Suomen kansallisooppera

Richard Straussin säveltämä Ariadne auf Naxos on tuotu nykypäivään kuuden kansainvälisen oopperan yhteistyönä. Sen kantaesitys oli vuonna 2018 Aix-en-Provencen festivaaleilla. Suomessa tämä kriitikoiden kehuma produktio nähdään kahdeksan kertaa kevään 2020 aikana.

Juoruja – Lahden kaupunginteatteri

Neil Simonin Juoruja eli Rumors on saanut uuden suomennoksen ja nähdään Lahden kaupunginteatterissa 22.1.2020 alkaen. Suomentaja Tommi Kainulainen myös ohjaa esityksen.

Fidelio – Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatteri juhlistaa Ludwig van Beethovenin 250 syntymävuotta esittämällä ooppera Fidelion yhteistyössä Oulun sinfonian, Tuiran kamarikuoron ja Cassiopeian kanssa. Tuotannon ohjauksesta vastaa Tuomas Parkkinen ja kapellimestarina toimii unkarilaissyntyinen Huba Hollókői.

Giuditta – Vaasan kaupunginteatteri

Vaasan kaupunginteatteri esittää vierailunäytöksenä Franz Lehárin operetin Giuditta. Huomioi että näytöksiä on vain viisi kappaletta joten jos haluat nähdä tämän pidä kiirettä. 30-luvulle sijoittuva operetti saavutti suuren suosion Aleksanterin teatterissa Helsingissä.

Le Coq – taistelu ravintolasta – Helsingin kaupunginteatteri

Helsingin kaupunginteatterin komediallisempaa puolta edustaa kotimainen Le Coq – taistelu ravintolasta. Taustalta löytyy Kummelin käsikirjoittajinakin tunnetut Timo Kahilainen ja Heikki Vihinen.

Kesäkirja – Lahden kaupunginteatteri

Kesäkirja on näyttämösovitus Tove Janssonin samannimisestä kirjasta. Sophia ja hänen isoäitinsä viettävät kesää saaristossa. Hauska ja herkkä näytelmä on kokonaan näiden kahden roolihahmon varassa.

Undocumented love – Suomen kansallisteatteri

Undocumented love on dokumentaarinen teatteriprojekti joka käsittelee pakolaisuutta. Se tutkii eri taustoista olevien henkilöiden kokemuksia Euroopassa ja sen rajoilla. Kansallisteatterissa tapahtuvan kantaesityksen jälkeen produktio lähtee kiertämään Eurooppaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *