Kategoriat
teatteriala

Teatterit toivovat kestävää ratkaisu Veikkausrahoihin

Suomen Teatterit ry on vuosikokouksessaan ottanut kantaa paitsi ajankohtaiseen koronatilanteeseen, myös Veikkausvoittovaroista tulevan rahoituksen haasteisiin.

Veikkauksen vuosittaisen tuotonjaon merkitys esittävälle taiteelle ja kotimaiselle kulttuurille laajemminkin on kriittinen. Tällä puolestaan on suuri vaikutus sekä henkiseen hyvinvointiin että kulttuuriseen sivistykseen Suomessa.

Veikkauksen tulot ovat olleet laskusuunnassa jo useamman vuoden ajan ennen poikkeustilaa, ja muun muassa vastuullisuustoimenpiteiden vuoksi sen odotettiin alentuvan jatkossakin.

Koronakriisi kuitenkin kärjisti tilanteen hyvin nopeasti, kun peliautomaattien sulkeminen johti jopa satojen miljoonien vajeeseen pelituotoissa. Hallitus tuli tässä kulttuuriväen avuksi ja tämä korvataan kertaluontoisesti budjettivaroista.

Rahapelilainsäädäntöä ollaan uudistamassa vuoden 2021 aikana. Laissa pyritään ehkäisemään pelaaminen laittomille ulkomaisille nettikasinoille, mutta joka tapauksessa myös Veikkauksen tuottojen odotetaan laskevan muun muassa pakollisen tunnistautumisen vuoksi.

Tukirahojen suhteen olisi siis saatava kestävä ratkaisu myös vuodesta 2022 eteenpäin. Tämä on noussut esiin myös urheilun taholta Olympiakomitean puheenjohtajavaalin yhteydessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *